Пробуждане


Изкуших се да напиша най-после нещо в блога си. Разходката не беше с крайна цел, а по-скоро за разтъпкване в този ясен, слънчев ден.

На 1050 м надморска височина в Сърнена Средна гора се намира хижа „Свежен”. В началото на село Свежен или в края, както беше в моя случай, защото стигнах до него от Бегунци, в дясно тръгва черен път за хижата. Беше доста кален и лутайки се да открия по-добър, за да се приближа максимално до нея, се озовах пред едноименното язовирче. 

Хижата се вижда горе на върха. Снимам набързо и се връщам обратно, за да пробвам все пак чакащото ме офроуд приключение. За щастие пътят изглеждаше лош само в началото и след няколко минути преодолявам разстоянието от 3-4 км, паркирам пред хижата и вдишвам първите капки дъжд. Разменяме поздрав с хижаря и поемам маркирания път за хижа „Братан“.


Исках да стигна до нея и да се върна обратно, но лошото време ме спира на заслона, който се намира почти на средата на пътя. Докато трае скромния ми обяд, времето се обръща и топлото мартенско слънце огрява билата.




Поемам обратно към хижа „Свежен“ и се радвам на старите букови дървета и жлътналите минзухари край пътеката.


Ето и китка кукуряк.


Коментари

Популярни публикации от този блог

От село Мостово до Кръстова гора

От село Чала до връх Виденица (1652 м)

До Караджов камък

Баташки Снежник (2082 м)

Родопска приказка в Осиково

Червената стена (1501 м)

Три могили - Бор - Изворово

Мумджидам

Голяма Сюткя (2186 м)

До язовир Домлян и назад