петък, 30 юли 2010 г.

Каварна - там където живеят мечтите


Едва ли още има някой, който не е чувал за морското градче Каварна, за неговият кмет и рок фестивалите, които станаха притегателна сила за всеки, който се чувства млад, обича морето, музиката и безкрайните купони. Веднъж отишъл, знаеш, че трудно би пропуснал следващия рок фестивал и с носталгия ще си спомняш за безгрижните слънчеви дни, наситени със заразяващата емоция на единството - хора от всички краища на България дошли да видят любимите си групи, да пеят с тях, да пият бира, да тръснат глави рамо до рамо баровецът с лъскавия джип и стопаджията с мешката и прашните кубинки.
Кметът Цонко Цонев се превърна в герой за всеки рок фен, защото редом с популяризирането на Каварна като туристическа дестинация, той успя да сбъдне не една мечта. Чрез блога си изказвам и моята скромна благодарност с надеждата традицията да бъде съхранена...


Ето плажът на Каварна. Следват малко снимки от атмосферата на Каварна Рок Фест '2010
Организацията и самите концерти бяха на световно ниво. В паузите се пиеше естествено бира, а други пробваха бънджи скокове от 50 м кран.


След концерта винаги е тъжно.


Ето и няколко от по-успешните ми снимки от концертите:


Холандците Epica


Немците Destruction с най-верния им фен Орхан - Буркана


Шмайер от Destruction. Той остана до края на фестивала и помогна на Annihilator за вокалите в парчето Alice In Hell, което като че ли беше писано за него.


Още един любител на снимките - Snake от Voivod


Немците Primal Fear


Wolf Hoffmann от легендите Accept


и Peter Baltes...

Няма коментари:

Публикуване на коментар