Каварна - там където живеят мечтите


Едва ли още има някой, който не е чувал за морското градче Каварна, за неговият кмет и рок фестивалите, които станаха притегателна сила за всеки, който се чувства млад, обича морето, музиката и безкрайните купони. Веднъж отишъл, знаеш, че трудно би пропуснал следващия рок фестивал и с носталгия ще си спомняш за безгрижните слънчеви дни, наситени със заразяващата емоция на единството - хора от всички краища на България дошли да видят любимите си групи, да пеят с тях, да пият бира, да тръснат глави рамо до рамо баровецът с лъскавия джип и стопаджията с мешката и прашните кубинки.
Кметът Цонко Цонев се превърна в герой за всеки рок фен, защото редом с популяризирането на Каварна като туристическа дестинация, той успя да сбъдне не една мечта. Чрез блога си изказвам и моята скромна благодарност с надеждата традицията да бъде съхранена...


Ето плажът на Каварна. Следват малко снимки от атмосферата на Каварна Рок Фест '2010




Организацията и самите концерти бяха на световно ниво. В паузите се пиеше естествено бира, а други пробваха бънджи скокове от 50 м кран.


След концерта винаги е тъжно.


Ето и няколко от по-успешните ми снимки от концертите:


Холандците Epica


Немците Destruction с най-верния им фен Орхан - Буркана


Шмайер от Destruction. Той остана до края на фестивала и помогна на Annihilator за вокалите в парчето Alice In Hell, което като че ли беше писано за него.


Още един любител на снимките - Snake от Voivod


Немците Primal Fear


Wolf Hoffmann от легендите Accept


и Peter Baltes...

Коментари

Популярни публикации от този блог

От село Чала до връх Виденица (1652 м)

От село Мостово до Кръстова гора

До Караджов камък

Баташки Снежник (2082 м)

Родопска приказка в Осиково

Червената стена (1501 м)

Три могили - Бор - Изворово

Мумджидам

Голяма Сюткя (2186 м)

До язовир Домлян и назад